Cookies op heiper.nl

Onze website maakt gebruik van cookies. Zie voor meer informatie onze privacyverklaring.

Ja, ik geef toestemmingNee bedankt
English
 
Actueel

Prijswijzigingen Microsoft NCE

Er zijn wijzigingen op komst in het licentiemodel van Microsoft.  Het nieuwe model heet Microsoft New Commerce Experience (Microsoft NCE) en zal  per 1 maart 2022 ingaan. Met de invoering van dit nieuwe model verhoogt Microsoft de prijzen (afhankelijke van het soort licentie) met ongeveer 20 %.  Deze prijswijziging geldt wereldwijd voor alle bedrijven.

Wat houdt het in?

Tot nu toe was het mogelijk om je licenties maandelijks op- en af te schalen. Microsoft gaat er nu op aansturen dat bedrijven zich voor een jaar committeren. Wanneer je dat voor 1 maart doet dan heb je nog een jaar prijsprotectie (en blijven de prijzen zoals je nu gewend bent). Als je de licenties niet voor 1 maart laat omzetten dan krijg je sowieso te maken met een prijsstijging. Het is dus heel belangrijk dat je actie onderneemt! 

Indien er voor een licentieperiode van een jaar gekozen wordt, is per maand afschalen niet meer mogelijk. Het is wel nog steeds mogelijk om een licentieperiode van een maand te kiezen. Echter deze licentie is aanzienlijk duurder dan een jaarlicentie, namelijk (nog eens) 20% duurder ten opzichte van de licenties op jaarbasis.

Ook is het mogelijk om licenties af te nemen in een combinatie van verschillende termijnen, van 1 maand, 12 maanden (en later zelfs 36 maanden). Je kunt dus licenties combineren. Dat biedt mogelijkheden voor vaste en tijdelijke medewerkers en biedt een gedeeltelijke flexibiliteit, waarbij je tevens de beste prijzen krijgt voor het grootste deel van de licenties.

Actie ondernemen voor 21 februari!

In de eerste week van februari ontvangen onze ICT contactpersonen een e-mail met de vraag of ze hun huidige licenties voor een jaar willen vastleggen. Het is belangrijk dat klanten dit voor 21 februari aan ons doorgeven zodat we de tijd hebben om dit te kunnen regelen.  De werkzaamheden voor het overzetten van licenties verlenen wij kosteloos.

Indien je ons niet laat weten of je jouw licenties voor een jaar wilt afnemen, zul je dus te maken krijgen met een prijsstijging vanaf 1 maart. 

Administratie

Tot nu toe werd de dienst Microsoft Cloud Services per kwartaal, vooraf gefactureerd. Dit zal worden omgezet naar facturatie per maand achteraf. Op 1 mei ontvang je de eerste factuur en die zal dan betrekking hebben op de periode april. Er zal geen correctie plaatsvinden op de reeds verstuurde kwartaalfactuur voor het eerste kwartaal.

Ter verduidelijking nog even een voorbeeld; stel je hebt jaarlicenties van een bepaald artikel die zijn ingegaan in januari. In mei koop je hier vervolgens nog een jaarlicentie bij. Dan zal deze nieuwe jaarlicentie lopen van mei t/m januari en vervolgens weer voor een jaar verlengd worden. Indien je een licentie erbij koopt van een ander artikel, dan zal deze licentie wel van mei t/m april het volgende jaar lopen.

Dienstbeschrijving

De dienstbeschrijving wordt ook aangepast. Je committeert je in het nieuwe model voor een bepaalde periode en daar zit je minimaal aan vast. Zonder tegenbericht worden de licenties steeds voor dezelfde periode verlengd. Licenties van de dienst Microsoft Cloud Services worden altijd afgenomen voor een gehele maand. Dus wanneer je bijvoorbeeld aan het einde van een maand een licentie aanschaft dan wordt deze in rekening gebracht voor de gehele maand. Vanaf april zal er een portal beschikbaar zijn waarin je zelf je licenties kunt bekijken en extra aankopen.

Meer informatie

We kunnen ons goed voorstellen dat je vragen hebt. Daarom organiseren we op vrijdag 11 februari  om 10.00 uur een online Q & A sessie (vragenuurtje) waarin wij meer informatie geven en waarbij je tevens direct je vragen kunt stellen. 

Heb je voor die tijd al vragen dan kun je ons telefonisch benaderen via 088 – 434 737 0 en kiezen voor optie 2.  Je krijgt dan direct iemand te spreken die antwoord heeft op al je vragen met betrekking tot het nieuwe licentiemodel Microsoft NCE. 


Meer weten over het nieuwe Microsoft NCE model?

Meld je dan hier aan voor de Q & A sessie op vrijdag 11 februari om 10.00 uur.

Aanmeldformulier Q & Sessie
pijl
088 434 737 0

Terug naar boven