Cookies op heiper.nl

Onze website maakt gebruik van cookies. Zie voor meer informatie onze privacyverklaring.

Ja, ik geef toestemmingNee bedankt
English
 
Phishing simulatie

Phishing simulatie  

Je kunt je beveiliging nog zo goed op orde hebben, als je medewerkers niet goed weten waar ze op moeten letten dan loop je nog steeds een groot risico om gehackt te worden.  Daarom is het belangrijk om je medewerkers zo goed mogelijk te informeren en te trainen.

Heiper Security Awareness programma

Daar hebben we bij Heiper ICT een mooi programma voor het Heiper Security Awareness programma. Tijdens dit programma trainen we medewerkers om incidenten te voorkomen of tegen te houden zodat systemen en data geen risico lopen. Een belangrijk onderdeel van het Heiper Security Awareness programma is de Phishing simulatie.   

De Phishing simulatie 

De phishing simulatie bestaat uit twee onderdelen. In het eerste deel van de simulatie sturen we een mail die opgemaakt is in huisstijl met een link naar een SharePoint pagina. Indien medewerkers op deze link klikken dan krijgen ze de melding “deze pagina is niet beschikbaar”. De medewerkers zullen de pagina wegklikken en weer verder gaan met hun werk. De medewerkers zelf zullen verder niets merken van deze phishing simulatie. Achter de schermen kunnen wij bijhouden hoeveel medewerkers op deze link geklikt hebben.  

Het tweede deel van de phishing simulatie zal van tevoren worden aangekondigd, zodat we kunnen uitleggen wat het doel van de simulatie is. In deze mail kunnen we medewerkers betrekken en motiveren om hun security vaardigheden te verbeteren. Bovendien zorgt het sturen van een aankondigingsmail ervoor dat medewerkers niet het gevoel krijgen dat ze afgestraft worden als ze in een phishing mail trappen. Het is belangrijk dat medewerkers zich veilig voelen en incidenten melden bij de security officer.  

Een aantal weken nadat de aankondiging verstuurd is zal er een mail worden verstuurd met een link naar een SharePoint pagina die we uiteraard in de huisstijl van jouw bedrijf opmaken. De medewerker wordt gevraagd om hier zijn gegevens achter te laten. Nadat een medewerker dit gedaan heeft krijgt hij/zij een vriendelijk bericht. Hierin staat dat het slechts een test was, aangevuld met wat tips en trucs waarmee ze herhaling kunnen voorkomen.  

Rapportage en aanbevelingen 

Na afloop van de simulatie maken we uiteraard een rapportage met de resultaten. Deze zullen we op locatie toelichten en uiteraard een aantal aanbevelingen geven. 

Meer weten over een Phishing simulatie? Neem contact met ons op!

Of laat hier je gegevens achter, dan nemen we contact op met jou!

Contactformulier Phishing simulatie
pijl
088 434 737 0

Terug naar boven