Cookies op heiper.nl

Onze website maakt gebruik van cookies. Zie voor meer informatie onze privacyverklaring.

Ja, ik geef toestemmingNee bedankt
English
 
Heiper Security Assessment

Breng je kwetsbaarheden in kaart!

Met de toenemende cybercriminaliteit wordt het goed beveiligen en beschermen van je data en bedrijfsgegevens steeds belangrijker. Maar hoe pak je dit aan? Een mooie tool hiervoor is de MKB Security scan. Deze scan geeft je een overzicht hoe je security ervoor staat, waar het goed gaat en wat er verbeterd kan worden. Dus inzicht en grip op de veiligheid van je ICT omgeving!

MKB Security scan

De MKB Security scan richt zich op de drie belangrijkste pijlers van security, namelijk de techniek, het beleid en de medewerkers.

Techniek

Bij techniek gaat het om de technische beveiliging van de werkplek, de servers en de netwerkapparatuur en om de algemene beveiligingsmaatregelen. Wordt er gebruik gemaakt van MFA, staat overal antivirus aan, worden er back-ups gemaakt? 

Beleid

Het beleid van een organisatie is ook belangrijk. In dit beleid zet je de rode lijn uit hoe er met security wordt omgegaan. Hierbij kun je denken aan een wachtwoordbeleid en of er binnen de organisatie expliciet is aangegeven wie verantwoordelijkheid is voor cyberrisico’s. Ook zaken als een beleid voor het afvoeren van oude apparatuur en een recovery- of continuïteitsplan vallen hieronder.

Medewerkers

Je kunt je beveiliging nog zo goed op orde hebben, als je medewerkers niet goed weten waar ze op moeten letten of zich niet goed aan de regels houden dan loop je nog steeds een groot risico om slachtoffer te worden van cybercriminelen. Het is dus belangrijk om het gedrag van je medewerkers ook goed in kaart te brengen en te kijken waar er eventueel verbeterpunten zijn. Denk hierbij aan het vergrendelen van je computer als je wegloopt van je werkplek, het gebruik van unieke sterke wachtwoorden en het herkennen van Phishing mails.

De route van de MKB Security scan

De MKB Security scan start altijd met een uitgebreid intakegesprek met de ICT verantwoordelijke. Hierbij bespreken we de manier waarop het assessment wordt uitgevoerd en de resultaten die je op basis van dit assessment kunt verwachten, zodat alles voor iedereen helder is.

Daarna ontvangt de ICT verantwoordelijke een uitgebreide vragenlijst waarin we tal van beveiligingsfacetten langslopen. Ook alle andere medewerkers ontvangen een (korte) vragenlijst om zo op gebruikersniveau vast te stellen hoe het met de ICT veiligheid op de werkvloer is gesteld.

Tenslotte zal een van onze IT security consultants op locatie langskomen voor de technische controle van de werkplekken, de server, netwerkapparaten en de algemene beheersmaatregelen. 

Al deze gegevens samen zorgen voor een totaal beeld en vatten we samen in een helder en concreet rapport. In dit rapport vind je onze conclusies en concrete aanbevelingen om de security van jouw bedrijf nog verder te verbeteren. Dit rapport komen we uiteraard op locatie toelichten.

The next steps

In de rapportage zullen we niet alleen een overzicht geven van de resultaten en conclusies, maar ook concrete aanbevelingen doen op welke manier je de beveiliging van je data en bedrijfsgegevens kunt verbeteren. Je kunt hierbij denken aan technische maatregelen, zoals bijvoorbeeld beveiligd printen of het blokkeren van apparaten op afstand bij diefstal. Maar ook aan organisatorische maatregelen zoals het bedrijfsbreed faciliteren van een wachtwoordmanager.  Tot slot geven we ook adviezen op welke manier je jouw medewerkers  bewuster kunt maken van de risico's om ook deze pijler te verbeteren. 

Voordelen van de MKB Security scan

Met de MKB Security scan krijg je inzicht en daarmee grip op je ICT omgeving. Na afloop van de scan weet je aan welke knoppen je kunt draaien om de ICT beveiliging naar een hoger niveau te tillen. Hieronder nog even de voordelen op een rijtje..

  • Inzicht in de veiligheidsrisico's van jouw ICT omgeving
  • Niet alleen technische risico's, maar ook risico's mbt organisatie en medewerkers
  • Uitgebreide rapportage met concrete aanbevelingen
  • Inbegrepen voor klanten die ICT ondersteuning, antivirus, Cloud beheer en support en back-up bij ons afnemen
  • snelle doorlooptijd en dus snel resultaten!

Kortom wacht niet langer en breng de beveiliging van jouw ICT omgeving naar een hoger niveau!

Bekijk ons webinar over de MKB Security scan

In mei hebben we een webinar gehouden over de MKB Security scan. Tijdens dit webinar leggen Pieter van Woerden en Job van Slooten uit wat de scan inhoudt. Wat heb je nodig om deze scan uit te voeren, wat levert het op en wat zijn de kosten? Dit doen we aan de hand van wat praktijkvoorbeelden.

Meer weten over de MKB Security scan? Neem contact met ons op!

Of laat hier je gegevens achter, dan nemen we contact op met jou!

Contactformulier MKB Security scan
pijl
088 434 737 0

Terug naar boven