Cookies op heiper.nl

Onze website maakt gebruik van cookies. Zie voor meer informatie onze privacyverklaring.

Ja, ik geef toestemmingNee bedankt
English
 
Blog

Haal meer inzichten uit je bedrijfsdata!

Ieder bedrijf heeft zijn eigen data. Je kunt hierbij denken aan tijd besteed aan bepaalde projecten, aantal tickets opgelost, verlof en verzuimuren, noem maar op. De data van bedrijven is eindeloos. Op basis van deze data kunnen interessante inzichten worden verkregen. Deze interessante inzichten kunnen vervolgens weer leiden tot het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Allemaal heel mooi, maar hoe zorg je nou op een efficiënte manier dat je jouw bedrijfsdata zo optimaal mogelijk gebruikt? Dat kan door middel van Power BI! 

Wat is Power BI? 

Power BI is een product uit de Microsoft 365 suite. Power BI wordt gebruikt om op een gemakkelijke manier inzichten te krijgen in data. Je maakt op basis van data informatie, door middel van overzichtelijke rapportages, bijvoorbeeld je financiële data. Op het moment dat je heel veel data hebt, kun je daar met Power BI heel gemakkelijk en terugkerend grafiekjes van maken. Zonder dat je daar elke keer opnieuw data voor hoeft te verzamelen en zelf met je rekenmachine iets presenteerbaars van hoeft te maken. 

Wat voegt power BI toe ten opzichte van bijvoorbeeld Excel?  

In Excel kun je uiteraard ook data verzamelen en grafiekjes maken. Het voordeel van Power BI is dat je meerdere bronnen, zelfs externe software, kunt koppelen aan elkaar. Daarnaast is een groot voordeel dat als je eenmaal de opzet gemaakt hebt je voor de volgende maand alleen nog maar op weergeven hoeft te klikken en je direct live de resultaten voor je ziet. Daarnaast ziet de Power BI rapportage er ook echt tof uit.  

Wat heb je nodig om met Power BI aan de slag te gaan? 

Niet zo heel veel. Alleen een rekenkrachtige computer, echter dit hoeft niet een state of the art computer te zijn. Daarnaast heb je de applicatie Power BI nodig.  Deze applicatie is gratis als je start met Power BI en voor jezelf een rapportje wilt maken. Op het moment dat je de rapportage binnen je organisatie wilt gaan delen en /of het automatisch wilt laten verversen dan heb je een Power BI Pro licentie nodig. Dat kost ongeveer 6 à 7 euro per maand, in die orde van grootte. 

Hoe kan ik een rapport dat ik gemaakt heb in Power BI ontsluiten?  

Zodra je de Power Bi Pro licentie hebt kun je de rapportage publiceren. Dat publiceren doe je bij Microsoft, het komt bij Microsoft te staan. Vervolgens kun je alle producten van Microsoft die data ontsluiten eraan knopen. Je kunt je rapportage bijvoorbeeld delen via SharePoint of via een Teams kanaal. Ook kun je de rapportage delen via de website van Power BI zelf. 

Meer weten? 

Wil je meer weten over de techniek, hoe kom je tot je bronnen, hoe spreek je die aan en hoe maak je een eerste basis rapport? Bekijk dan ons webinar over de basis principes van Power BI.  

Wil jij weten hoe je Power BI echt voor je kan laten werken?  Bekijk dan de demonstratie van Mark Koele tijdens het webinar van afgelopen maand. Tijdens dit webinar geeft Mark een voorbeeld uit de eigen keuken. Hierbij laat hij zien hoe je de voorbereidingstijd voor bijvoorbeeld een accountmanagement gesprek aanzienlijk kunt verkorten. Dit doet hij door de zeven verschillende portalen waar de accountmanager normaal gesproken ter voorbereiding op een gesprek naar kijkt samen te voegen in één overzichtelijke Power BI rapportage. Op deze manier kan de accountmanager met één klik op de knop een overzicht tevoorschijn toveren waarmee hij zijn gesprek kan voorbereiden. Hierdoor wordt de tijd die het kost om een dergelijk gesprek voor te bereiden aanzienlijk korter.  

Hulp nodig?

Kortom Power BI is in staat om heel veel verschillende bronnen evenals externe software aan elkaar te koppelen en hiermee kun je unieke inzichten creëren. Belangrijk hierbij is dat de bronnen goed aan elkaar geknoopt worden. Datavoorbereiding is dan ook een belangrijk onderdeel. Bij deze datavoorbereiding kunnen onze systeembeheerders uitstekend helpen. Daarnaast beschikken we over templates voor rapportages voor klanten. Met deze templates kunnen klanten vervolgens veelal zelfstandig uit de voeten.   

Brigit Beerthuizen

Marketing & communicatie


 

Ook aan de slag met Power BI?

Laat dan hier je gegevens achter. Wij helpen je graag verder!

Contactformulier Power BI
pijl
088 434 737 0

Contactformulier

Terug naar boven