Cookies op heiper.nl

Onze website maakt gebruik van cookies. Zie voor meer informatie onze privacyverklaring.

Ja, ik geef toestemmingNee bedankt
English
 
Blog

Heiper ICT goes international!

Het is wellicht niet bij iedereen bekend, maar Heiper ICT is niet alleen in Nederland actief. Ook buiten onze landsgrenzen bedienen wij klanten. Zo bedienen wij klanten in Duitsland, Spanje maar ook in de Verenigde Staten. Onlangs ben ik samen met mijn collega Jim Barmentloo naar San Francisco afgereisd om daar het opzetten van een laboratorium voor onze klant Molgen technisch te faciliteren.

Nu vraag jij je misschien af, waarom vraagt Molgen daar een klein bedrijf uit het kikkerlandje Nederland voor? Waarom niet een lokale ICT partij uit Amerika? Dit komt doordat Heiper ICT ook in Nederland al geholpen heeft bij het opzetten van tal van laboratoria en daardoor veel ervaring heeft met het opzetten van de techniek voor laboratoria. Wat komt er nu precies kijken bij het opzetten van een laboratorium? Technische aspecten die bij deze laboratoria van belang zijn hebben onder andere betrekking op het netwerk, de internetverbinding en de communicatie tussen de apparatuur en de software die alle data verwerkt. Ook de aansturing van de apparatuur en de monitoring/bewaking van de communicatie zijn een belangrijk onderdeel. Uiteraard moet dit allemaal vlekkeloos verlopen om zo grote aantallen tests per dag te kunnen verwerken.

Ter voorbereiding op deze oplevering hebben we alle hardware vanuit Nederland naar San Francisco laten verschepen zodat we zeker wisten dat we met de juiste apparatuur konden werken. Omdat we in Nederland al vaker laboratoria hebben opgezet én we tevens met voor ons vertrouwde producten werkten hebben we op deze manier zo min als mogelijk risico genomen zodat wij garant konden staan voor een volledig operationele IT-omgeving bij ons vertrek.

Hoewel de reis naar San Francisco misschien niet altijd even soepel verliep (denk aan uren vertraging, gemiste vluchten en informatiebalies die nergens te vinden waren) is het opleveren van het laboratorium heel succesvol verlopen met een tevreden klant als resultaat. Naast de ervaring die Jim en ik hiermee hebben opgedaan hebben we tevens genoten van de mooie toeristische stad San Francisco. Op de (leen) fiets over de steile heuvels de stad door naar de Golden Gate Bridge en uiteraard ook een bezoekje aan Alcatraz mocht niet ontbreken. Al met al een mooi avontuur waarbij we weer waardevolle ervaring hebben opgedaan.


 

Mark Koele

Operationeel directeur

Terug naar boven