Cookies op heiper.nl

Onze website maakt gebruik van cookies. Zie voor meer informatie onze privacyverklaring.

Ja, ik geef toestemmingNee bedankt
English
 
Actueel

Geen actie nodig na hack op LastPass

Op 1 december kwam het bericht naar buiten dat er toch gegevens zijn buitgemaakt bij de hack op LastPass in augustus eerder dit jaar. Daarmee komen we dus gelijk de vraag, zijn mijn gegevens nog wel veilig? Moet ik nu afstappen van LastPass?!

De “hack” die in augustus plaatsvond gebeurde bij een externe opslaglocatie van de passwordmanager. Het ging op dat moment om broncode en technische informatie die buitgemaakt zouden zijn.

Nu lijkt het erop dat er toch bepaalde klantgegevens buit zijn gemaakt. Welke gegevens dit exact zijn is (nog) niet bekend. Wachtwoorden zijn het in elk geval niet, want die heeft LastPass namelijk ook niet in haar bezit. Zie hiervoor ook de uitleg tijdens het Webinar met LastPass (Terugkijken webinar LastPass (heiper.nl)) of onze blog (Passwordmanagers, eigenlijk kun je al niet meer zonder! (heiper.nl)).

Kortom, erg verveld deze hack, dat maakt maar weer al te duidelijk dat security van groot belang is. Tegelijkertijd zijn wachtwoorden nog steeds veilig bij LastPass en is dus nog altijd veel beter dan geen password manager hebben. Dat LastPass transparant is in haar communicatie is eigenschap waarom Heiper ICT graag met dit product werkt. Er hoeven dus geen wachtwoorden gereset of gewijzigd te worden. Wel, wanneer dit nog niet gedaan is, is het van toepassen van multifactor authenticatie van groot belang! Weten hoe dat moet? Zie ook: Technische maatregelen om je bedrijf beter te beveiligen (heiper.nl).

Toch nog vragen? We helpen je graag verder.

088 434 737 0

Zie ook het nieuwsbericht op nu.nl

Terug naar boven