Cookies op heiper.nl

Onze website maakt gebruik van cookies. Zie voor meer informatie onze privacyverklaring.

Ja, ik geef toestemmingNee bedankt
English
 
Blog

De specialist aan het woord over OneNote

Wat zijn nou dé programma’s die super handig in gebruik zijn? In onderstaande blog vertelt Koert Krikke, accountmanager bij Heiper ICT, over een van zijn favoriete programma’s OneNote.


OneNote is een programma dat ik dagelijks gebruik en waar ik erg enthousiast over ben! Kort gezegd is OneNote een multifunctioneel en digitaal notitieblok. Je kunt er in typen, tekenen, video’s of foto’s gebruiken en tabellen en bestanden in zetten. Je kunt het programma zowel op een pc, laptop,  telefoon en tablet gebruiken en synchroniseert direct. Hierdoor kun je het perfect gebruiken als to-do lijstje of checklist. Daarnaast kun je  er met meerdere personen tegelijk in werken. Hierdoor is het ideaal om als aantekenlijst te gebruiken met collega’s tijdens vergaderingen of projecten. Aanpassingen worden automatisch opgeslagen, dus nooit meer frustratie omdat aanpassingen verloren gaan, omdat je vergeten bent het document op te slaan! 

OneNote gebruik ik naast zakelijk ook privé als to-do lijst en bijvoorbeeld als inpaklijst voor mijn vakantie. Je kunt er van die handige afvinkhokjes inzetten, waarbij je kunt afvinken als je de spullen hebt klaargelegd, zodat je zeker weet dat je niks mist. 

De coole kenmerken van OneNote:

•    Synchroniseert direct
•    Gegevens ook offline bewaard
•    Delen van notitieblok
•    Multifunctioneel
•    Meerdere notitieblokken aanmaken


Naast bovengenoemde kenmerken, heeft OneNote ook author tracking en time stamps, zo zie je altijd wie welke aantekening gemaakt heeft en wanneer. Bovendien kun je er formules en sommen in tekenen die OneNote vervolgens automatisch oplost.


Hidden features

Wat niet veel mensen wellicht weten, maar wat wel heel interessant is, is dat OneNote in principe gratis is! Het enige dat je nodig hebt is een Microsoft account, maar deze is ook gratis. Daarnaast kun je in OneNote linken naar andere bestanden, zodat je tijdens een meeting direct kunt doorlinken naar het bestand/document dat je nodig hebt. Dit scheelt een hoop gezoek en tijd en is dus een stuk efficiënter (efficiency is the road to success!). Overigens kun je ook heel eenvoudig bestanden in OneNote slepen en als kers op de taart is OneNote ook nog geïntegreerd met Outlook!

Kortom OneNote is een multifunctioneel product dat op heel veel verschillende manieren ingezet kan worden, met oneindig veel mogelijkheden.

Ben je net zo enthousiast geworden over OneNote als ik en wil je er meer over weten of heb je specifieke vragen? Aarzel dan niet en neem contact met mij op via koert@heiper.nl of telefonisch via 088 434 7306!

Koert Krikke

Accountmanager

Terug naar boven