Cookies op heiper.nl

Onze website maakt gebruik van cookies. Zie voor meer informatie onze privacyverklaring.

Ja, ik geef toestemmingNee bedankt
English
 
Actueel

Is Heiper ICT getroffen door de cyberaanval op Kaseya?

Een logische vraag als je alle berichtgeving rondom de omvangrijke cyberaanval van afgelopen weekend leest. Wat is er precies gebeurd en heeft dat ook impact op onze systemen?

Wat is er gebeurd?

Afgelopen weekend is er een grote ransomware aanval geweest bij software leverancier Kaseya. De software van Kaseya wordt veel gebruikt door IT-dienstverleners voor het onderhouden en beheren van systemen van hun klanten. Hierdoor werden niet alleen de IT-dienstverleners slachtoffer van de ransomware aanval, maar ook de klanten van deze ICT partijen. Op deze manier hadden de hackers dus een enorm bereik. Via de software van Kaseya werd data versleuteld.  Voor het vrijgeven van de decoderingssleutel wordt een groot bedrag aan losgeld gevraagd.

Is Heiper ICT ook slachtoffer?

Heiper ICT maakt geen gebruik van de software van Kaseya en heeft dus niets te maken gehad met deze cyberaanval. Hoewel we onze leveranciers altijd uiterst zorgvuldig selecteren kunnen wij echter nooit 100% garanderen dat dit ons niet zal overkomen. Security staat bij Heiper ICT hoog in het vaandel en daarom werken we standaard met de hoogst mogelijke veiligheidsopties bij al onze oplossingen. Daarnaast is het hebben van een goede back-up in deze situaties ook onontbeerlijk.

Wat kun je zelf doen?

Met de toenemen cybercriminaliteit is het erg belangrijk om als organisatie aandacht te besteden aan de veiligheid. Niet alleen organisatorisch met een wachtwoordbeleid en regels omtrent het afvoeren van oude apparatuur, maar ook door het informeren en trainen van werknemers. Je kunt immers je beveiliging nog zo goed op orde hebben, als je medewerkers niet weten waar ze op moeten letten of zich niet goed aan de regels houden dan loop je nog steeds een groot risico om slachtoffer te worden van cybercriminelen.

Ook de beveiliging naar een hoger niveau tillen? Neem contact met ons op of laat hier je gegevens achter.

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op

Contactformulier Beveiliging <br>
pijl
088 434 737 0

Terug naar boven