Cookies op heiper.nl

Onze website maakt gebruik van cookies. Zie voor meer informatie onze privacyverklaring.

Ja, ik geef toestemmingNee bedankt
English
 
Blog

Train je medewerkers en verbeter de beveiliging van je bedrijf!

Afgelopen jaar kwam Xander Koppelmans, een succesvol ondernemer, bij ons langs in de studio in Huizen. Hij vertelde ons daar over wat hem was overkomen nadat hij gehackt was door een cybercrimineel. Binnen een mum van tijd was zijn hele bedrijf om zeep geholpen. Zevenentwintig jaar lang had hij al zijn passie en energie in zijn bedrijf gestopt en door één simpele cyberaanval was hij alles kwijt. Hij vertelt nu zijn verhaal om andere ondernemers te waarschuwen. Als hij nu wist wat hij toen wist had hij het heel anders aangepakt..

Voor wie geïnteresseerd is in zijn verhaal en wat hem is overkomen, het gesprek kun je hier terugkijken.

Voor wie vooral wil leren van zijn ervaring volgen hieronder een aantal tips die betrekking hebben op de medewerkers binnen je organisatie.

Tip 1: organiseer een phishing simulatie

Je kunt je beveiliging technisch nog zo goed op orde hebben, maar indien medewerkers niet goed weten waar ze op moeten letten loop je nog steeds een groot risico. Medewerkers vormen in deze dan toch echt de zwakste schakel. Deze medewerkers, maar ook stagiaires, moeten getraind worden om zaken zoals Phishing mail en Ransomware te herkennen. Indien medewerkers beter op de hoogte zijn en dit soort zaken beter herkennen kan er een hoop ellende voorkomen worden. Je kunt bijvoorbeeld een Phishing mail simulatie laten uitvoeren.

Tip 2: maak je medewerkers bewuster

Kortom het is belangrijk om je medewerkers goed te informeren en te trainen. Om je medewerkers meer bewust te maken van de gevaren die op de loer liggen kun je een awareness sessie over beveiliging organiseren binnen je bedrijf. Dit is een van de mogelijkheden om je medewerkers te informeren en te trainen.

Tip 3: gebruik een wifi gastennetwerk

Het is belangrijk dat als medewerkers gasten ontvangen ze deze gasten toegang geven tot het gasten Wifi netwerk en niet de toegang geven voor het eigen Wifi netwerk.

Tip 4: faciliteer een wachtwoordmanager voor je medewerkers

We weten allemaal inmiddels wel dat het belangrijk is dat medewerkers unieke en sterke wachtwoorden gebruiken voor al hun accounts. Omdat medewerkers al snel een heleboel accounts hebben waar ze allemaal een uniek wachtwoord voor moeten onthouden kan een wachtwoordmanager zoals LastPass hier uitstekend bij helpen.

Tip 5: budgetteer tijd en geld om je medewerkers te trainen en informeren

Bottomline is dat er tijd en geld vrij gemaakt moet worden om je medewerkers te trainen en informeren. Budgetteer dit dan ook. De schade die een cyberaanval aanbrengt is vele malen groter dan de investering die je doet in het beter beveiligen van je bedrijfsdata.  

Heb je hulp nodig bij het trainen en informeren van je medewerkers? Wil je een Phishing simulatie laten uitvoeren, een Awareness sessie organiseren of LastPass faciliteren voor je medewerkers? Neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Meer weten over cyber security? Bekijk dan onze blogs of bekijk ons webinar over Cyber security van afgelopen donderdag 3 februari.

Brigit Beerthuizen

Marketing & communicatie

Terug naar boven