Cookies op heiper.nl

Onze website maakt gebruik van cookies. Zie voor meer informatie onze privacyverklaring.

Ja, ik geef toestemmingNee bedankt
English
 

Workshop Power BI - de basis

Maak jij veel rapportages in Excel en wil je de overstap maken naar Power BI? Wil jij data van verschillende bronnen aan elkaar koppelen en de rapportages over deze data realtime en visueel aantrekkelijk presenteren aan meerdere afdelingen? Dan is deze workshop Power BI echt wat voor jou!

Power BI is een product uit de Microsoft 365 suite. Het wordt gebruikt om op een gemakkelijke manier inzichten te krijgen in data. Op het moment dat je heel veel data hebt, kun je daar met Power BI heel gemakkelijk en terugkerend grafiekjes van maken. Zonder dat je daar elke keer opnieuw data voor hoeft te verzamelen en zelf met je rekenmachine iets presenteerbaars van hoeft te maken. 

Kan dat niet gewoon met Excel?

In Excel kun je uiteraard ook data verzamelen en grafiekjes maken. Het voordeel van Power BI is dat je meerdere bronnen, zelfs externe software, kunt koppelen aan elkaar. Daarnaast is een groot voordeel dat als je eenmaal de opzet gemaakt hebt je voor de volgende maand alleen nog maar op weergeven hoeft te klikken en je direct live de resultaten voor je ziet. Daarnaast ziet de Power BI rapportage er ook echt tof uit.  

Wat gaan we doen

In deze basis workshop laten we zien wat je met Power BI kunt doen. Daarnaast laten we de eerste stappen zien. Wat heb je nodig om met Power BI aan de slag te gaan? Hoe en waar koppel je de data en wat komt daarbij kijken. Tot slot laten we uiteraard ook zien hoe je de daadwerkelijke rapportages maakt.

Voor wie:

De workshop is bedoeld voor de interne IT-er of de financieel verantwoordelijke of een operationeel manager. Ben jij verantwoordelijke voor het aansturen en bewaken van een product of proces binnen een organisatie? Dan is deze workshop uitstekend geschikt voor jou!

Voorkennis:

Er is in principe geen technische voorkennis vereist voor deze workshop. Het is wel handig als je thuis bent in de Microsoft 365 omgeving en handig bent met Excel.

Na deze workshop:

  • Weet je wat je met power BI allemaal kunt, wat de mogelijkheden zijn.
  • Ook weet je welke stappen er nodig zijn om met Power BI aan de slag te gaan.
  • Je kunt een goede afweging maken wat je zelfstandig gaat doen en wat je gaat uitbesteden.

Wat krijg je:

Een praktische workshop van ongeveer een uur, inclusief een hand-out van de presentatie.

Duur van workshop:

Circa 1 uur

Kosten en locatie:

De workshop kan bij Heiper ICT, maar ook op eigen locatie plaatsvinden. Indien gewenst kan de workshop ook online afgenomen worden. In verband met de interactieve werkvorm hebben we de voorkeur voor een maximale groepsgrootte van 16 deelnemers per workshop. De kosten van de workshop zijn afhankelijk van het aantal deelnemers en de locatie. Je kunt hieronder een kostenopgave aanvragen.


Ook aan de slag met Power BI?

Laat dan hier je gegevens achter. Wij helpen je graag verder!

Contactformulier Power BI
pijl
088 434 737 0

Contactformulier

Een-op-een begeleiding

Ben je al druk in de weer geweest met Power BI, maar heb je wat ondersteuning nodig? Een-op-een begeleiding is uiteraard ook mogelijk. Neem contact met ons op over de mogelijkheden.

Terug naar boven