Cookies op heiper.nl

Onze website maakt gebruik van cookies. Zie voor meer informatie onze privacyverklaring.

Ja, ik geef toestemmingNee bedankt
English
 
Actueel

Terugkijken Q & A sessie Microsoft NCE (vragenuurtje)

Vanaf 1 maart 2022 verandert het licentiemodel van Microsoft in Microsoft New Commerce Experience (NCE). De grootste verandering ten opzichte van het oude model is dat Microsoft fors hogere prijzen hanteert voor maandlicenties. Meer informatie hierover vind je hier op onze website. 

Omdat we ons goed voor kunnen stellen dat je vragen hierover hebt hebben we op vrijdag 11 februari  een online Q & A sessie (vragenuurtje) georganiseerd samen met TechData.  Tijdens dit vragenuurtje geven wij meer informatie over het nieuwe licentiemodel en kunnen deelnemers direct hun vragen stellen. Je kunt het vragenuurtje hieronder terugkijken of via onze LinkedIn pagina of YouTube pagina

Terugkijken Q & A over Microsoft NCE!

Meest gestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen met bijbehorende antwoorden.

Geldt deze verandering alleen voor Microsoft 365 Business Standard? Of ook voor de Back-up aansluitingen/ Exchange Online?

We knippen deze vraag in twee delen op. Allereerst een antwoord met betrekking tot back-up. Back-up is een losstaande dienst. We hebben het hier over de Microsoft licenties. De back-up op de Microsoft 365 omgeving is een additionele dienst die we leveren en die staat hier los van. Die blijft gewoon bestaan. De back-up zal ongeacht of je een jaarcommitment of een maandcommitment hebt van toepassing blijven en daar zal niks aan veranderen.

Op welke licenties is deze prijswijziging precies van toepassing? Het is van toepassing op alle licenties in het volledige Microsoft ecosysteem van de moderne werkplek. Het maakt dus in principe niet uit of het een Microsoft Business Standard is of een Exchange online.

Hoe zit het met non profit organisaties? Wat kunnen zij gaan verwachten?

Non profit is momenteel nog niet toegevoegd, dat gaat in de nabije toekomst wel gebeuren. De verwachting is dat dit voor juni dit jaar zal gebeuren. Er zal dan ook worden gevraagd om de licenties op jaartermijn vast te leggen. Indien je jouw licenties laat vastleggen voor een jaar dan zullen non profit organisaties geen prijsverhoging krijgen. De prijsverhoging geldt alleen voor commerciële bedrijven. Indien je voor maandlicenties gaat dan geldt ook hier de generale regel van plus 20 procent prijsstijging.

Kun je ook eerst op maandbasis een contract afsluiten en na 4 maanden hem omzetten naar jaarcontract? En dat je dan de jaarkorting krijgt

Ja dat zou kunnen. Op maandbasis betekent echter geen prijsprotectie. Dus indien je een licentie afneemt, zoals bijvoorbeeld een Business Standard licentie waar een prijsverhoging plaatsvindt heb je altijd maar maximaal een maand prijsprotectie. In dit geval zou je inderdaad 4 maanden een maandlicentie kunnen afnemen en dan na 4 maanden afsluiten voor een jaar voor de op dat moment geldende prijs.

Is altijd het beste advies om een abonnement voor een jaar af te sluiten?

Ja, zeker. Vooral op dit moment, omdat we weten dat we op 1 maart die prijsverhoging gaan krijgen. Als je voor 1 maart die switch maakt dan stel je de prijsverhoging sowieso een jaar uit. Je hebt dan vanaf het moment van de switch ook een jaar prijsprotectie. Echter kun je ook een combinatie maken indien je een vast team hebt wat aangevuld wordt met flexibele medewerkers zoals bijvoorbeeld seizoensarbeiders. Je zou dan een deel jaarlicenties kunnen afnemen (voor je vaste team) en een deel maandlicenties (voor je seizoens/ tijdelijke medewerkers). 

Wat gebeurt er als ik niets doe/ niet reageer op de mail? 

We zullen in de laatste week van februari proberen om alle klanten waarvan we geen reactie hebben gehad te bellen. Indien we je niet te pakken krijgen of anderszins geen reactie ontvangen, dan zullen je licenties in de huidige vorm in takt blijven. Dit betekent dat het maandlicenties blijven en dat je per 1 maart rekening moet houden met een forse prijsverhoging.

Geldt de prijsverhoging voor alle licenties?

Voor een x aantal licenties gaat de prijs omhoog. Als je tevens voor de maandlicenties kiest komt daar nog eens 20 procent prijsverhoging bovenop voor de flexibiliteit.

Het zijn boeven die Microsoft lui, zijn er alternatieven?

Nee, eigenlijk niet. Vooral als je gewend bent om met je huidige systemen op deze manier te werken. Bovendien heeft verandering ook enorm veel impact.

Kun je licenties hergebruiken?

Ja dat kan. Stel je neemt voor 25  medewerkers licenties met een jaarcommitment af. Indien er dan een werknemer weggaat er komt een nieuwe medewerker dan kun je die licentie die door de oud medewerker werd gebruikt koppelen aan de nieuwe medewerker.

Kan ik licenties nog wel opheffen?

Indien je een jaarcommitment aan gaat dan kun je tijdens dat jaar het aantal licenties niet verlagen, omdat je een commitment bent aangegaan voor één jaar. Na de jaarovereenkomst kun je dat natuurlijk wel aanpassen.

Ik heb al akkoord gegeven op jullie mail en de licenties zijn al omgezet, ik kreeg nog een e-mail van Microsoft, moet ik daar wat mee?

Microsoft heeft een admin portal. Die admin portal is de omgeving waarin wij licenties toekennen, waar wij gebruikers aanmaken, dat is de admin omgeving. In deze omgeving staat gedefinieerd wie er een rol speelt bij je licenties. Bij de omzetting ontvang je een bevestiging dat Heiper ICT samen met TechData deze licenties voor jou in beheer heeft. Het is een e-mailbericht van Microsoft, puur ter kennisgeving. Hier hoef je niks mee te doen.

Nog vragen?

Heb je na het bekijken van de Q & A sessie nog vragen? Je kunt ons telefonisch benaderen via 088 – 434 737 0 en kiezen voor optie 2.  Je krijgt dan direct iemand te spreken die antwoord heeft op al je vragen met betrekking tot het nieuwe licentiemodel Microsoft NCE. ​

Terug naar boven