Cookies op heiper.nl

Onze website maakt gebruik van cookies. Zie voor meer informatie onze privacyverklaring.

Ja, ik geef toestemmingNee bedankt
English
 
Blog

Nut en noodzaak van een wachtwoord manager

Een Password Manager, wie heeft dat nou nodig? Ik al helemaal niet! Zelf ben ik namelijk fervent gebruiker van Apple, een MacBook, Ipad en een Apple Watch behoren dan ook tot mijn accessoires. Doordat onze ISO-certificering vereist dat er geen generieke wachtwoorden gebruikt mogen worden en elke gebruiker dus een individueel wachtwoord nodig heeft, is de Apple wachtwoordenkluis voor mij een ideale uitvinding. 

Met de Apple wachtwoordenkluis heb ik toch geen Password Manager meer nodig? Laten we eerlijk zijn, ik gebruik voor elke website een complex individueel wachtwoord welke benaderbaar is vanaf al mijn devices en netjes (crypted) opgeslagen is in mijn iCloud. Ideaal, toch? 

En zo dachten onze medewerkers er ook over. Iedereen had op elk portaal (van leverancier, ERP pakket, boekhoud pakket etc) een eigen individueel wachtwoord opgeslagen op zijn/haar individuele manier. 

So far so good. Totdat een medewerker bij ons vertrok. Uiteraard de laptop netjes voorzien van een wipe (datavernietiging) maar… je raadt het al… de wachtwoorden inclusief bedrijfswachtwoorden waren netjes opgeslagen in de wachtwoordenkluis van de medewerker. Dus ook alle wachtwoorden van leveranciersportalen, ERP en CRM pakketten etc. Op dat moment dacht ik, hadden we maar een Password Manager! 

Met een Password Manager kun je de wachtwoorden van alle medewerkers centraal beheren. Uitlezen kan uiteraard niet. Maar je kunt wel met één druk op de knop het Password Managerportaal voor de medewerker blokkeren waardoor alle logincodes niet meer in te zien zijn voor die medewerker. Wel zo veilig en efficiënt!  

Sindsdien maken we gebruik van LastPass en adviseren we onze klanten ook gebruik te maken van LastPass. LastPass biedt gebruiksgemak én veiligheid. Wil je meer weten over wat LastPass voor jouw bedrijf kan betekenen? Kijk dan hier. Wij helpen je graag verder!   

Jim Barmentloo

Commercieel directeur

Terug naar boven