Cookies op heiper.nl

Onze website maakt gebruik van cookies. Zie voor meer informatie onze privacyverklaring.

Ja, ik geef toestemmingNee bedankt
English
 
Beveiliging

Bouwmensen Amersfoort

Migreren naar de Cloud met Windows Virtual Desktop

Afgelopen periode is Bouwmensen Amersfoort overgestapt op Windows Virtual Desktop. Wil jij weten hoe dit traject verlopen is? Lees dan onderstaande case over deze migratie.

Wie is Bouwmensen Amersfoort?

Bouwmensen Amersfoort is hét loket in de regio voor alles wat betrekking heeft op opleidingen of werk in de bouw. Dit voor zowel jongeren, vakvolwassen onderwijs, werknemers en werkgevers in de bouw. Bouwmensen Amersfoort regelt cursussen en trainingen. Samen met Bouwmensen Amersfoort hebben we gekeken naar de vraag hoe we kunnen zorgen dat hun ICT toekomstbestendig is én er het maximale uit de beschikbare technologie gehaald wordt.


Situatie voorafgaande aan de migratie

Bouwmensen Amersfoort heeft ongeveer 8 medewerkers. Er wordt veel samengewerkt, documenten heen en weer gemaild en nu door het thuiswerken uiteraard ook online vergaderd. Er is steeds meer behoefte aan een nieuwe manier van werken, waarbij medewerkers op een gemakkelijke manier altijd en overal bij hun documenten kunnen. Vanwege een veelgebruikte applicatie die nog niet webbased is, namelijk BouwWorks, kan er echter niet simpelweg een overstap gemaakt worden naar de Cloud. Hoe lossen we dit op?

De oplossing van Heiper ICT

Een mooie oplossing hiervoor is Windows Virtual Desktop. Windows Virtual Desktop is een schaalbaar, veilig en kostenefficiënt alternatief op de traditionele online werkplek oplossingen. Bovendien is Windows Virtual Desktop geen gedeelde omgeving, zoals bij de traditionele online werkplek omgeving vaak het geval is, maar het eigendom van de klant zelf. Daarnaast kan op Windows Virtual Desktop de software van BouwWorks draaien, waardoor er geen server meer nodig is.

Heiper ICT heeft de omgeving van Bouwmensen Amersfoort dan ook gemigreerd naar een Windows Virtual Desktop omgeving.

De migratie naar Windows Virtual Desktop

Een migratie kan als intensief en ingrijpend ervaren worden. Meta van Drie - van Gessel van Bouwmensen Amersfoort geeft aan dat ze van tevoren wel verwachtte dat de migratie een hoop gedoe zou veroorzaken. Maar als ze er achteraf op terugkijkt dan liep het vrij soepel. Al met al duurde het ongeveer een dag en aan het eind van de dag kon er alweer gewoon gewerkt worden. Van collega’s heeft ze alleen maar positieve opmerkingen gekregen. “Dat is best opvallend want meestal krijg je het bij ICT gerelateerde zaken alleen te horen als dingen niet goed werken!”, aldus Meta van Drie - van Gessel.

“De migratie naar Windows Virtual Desktop verliep heel soepel en snel. Heel fijn dat we nu met Windows Virtual Desktop altijd en overal bij onze applicaties kunnen.”
- Meta van Drie - van Gessel (Bouwmensen Amersfoort)


Voordelen van de migratie naar Windows Virtual Desktop

Medewerkers van Bouwmensen Amersfoort kunnen nu op een veilige manier overal en vanaf elk device toegang tot documenten en data krijgen. Met name de snelheid van BouwWorks is echt enorm verbeterd. Daarnaast kan er nu ook eenvoudig vanaf elke locatie geprint worden.

Windows Virtual Desktop is flexibel en schaalbaar en hierdoor betaal je alleen voor de momenten dat je medewerkers het gebruiken, anders niet. Dit zorgt ervoor dat Windows Virtual Desktop voor Bouwmensen Amersfoort ook financieel aantrekkelijk is.

Tot slot is de Windows Virtual Desktop omgeving geen gedeelde omgeving, maar het eigendom van Bouwmensen.

“We zijn heel erg tevreden over Heiper ICT, omdat het bedrijf echt meedenkt. Ze kennen ons bedrijf goed en proberen echt een oplossing op maat te bedenken. De medewerkers van Heiper ICT zijn heel erg betrokken en de lijntjes zijn heel kort, waardoor je snel geholpen wordt.”

Meta van Drie - van Gessel (Bouwmensen Amersfoort)

Meer weten over Azure Virtual Desktop? Neem contact met ons op!

Of laat hier je gegevens achter, dan nemen we contact op met jou!

Contactformulier Azure Virtual Desktop
pijl
088 434 737 0

Contactformulier

Terug naar boven